Maria Vinterblomst https://mariavinterblomst.com En blogg for å promotere sine hjertesaker Thu, 07 Sep 2023 07:01:50 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Få mobiltelefonen din til å vare lengre – bytt batteri https://mariavinterblomst.com/fa-mobiltelefonen-din-til-a-vare-lengre-bytt-batteri/ Fri, 16 Dec 2022 05:00:00 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=176 Dersom telefonen din begynner å skru seg av uten en åpenbar grunn eller at den plutselig virker tregere enn før, kan dette være et tegn på at batteriet begynner å bli dårlig. I stedet for å skaffe deg en ny telefon kan du enkelt selv bytte batteri på din mobiltelefon.

Gjør du det selv vil du i tillegg kunne spare penger ved at du unngår å bruke egne telefonreperatører. Du er i tillegg garantert å finne noe som passer når du handler på nett.

Batteri tilpasset din telefon

Når telefonen din begynner å bli noen år gammel, vil den kunne begynne å oppføre seg annerledes enn da den var ny. Dette handler i stor grad om batteriet. På nett finner du batterier som er tilpasset din mobiltelefon, både merke og modell. Det følger også med bruksanvisninger på hvordan du enkelt kan bytte ut ditt gamle batteri med et nytt og friskt.

Hvorfor kjøpe batterier på nett?

Utvalget av batterier er mye større på nett enn der er i fysiske butikker. Dette handler om at nettbutikker ikke har det samme behovet til areal som fysiske butikker. Nettbutikker kan utnytte hele sitt lokale til lagerplass. Og det er i tillegg med på å senke prisene.

]]>
Slik blogger du med iPad https://mariavinterblomst.com/slik-blogger-du-med-ipad/ Mon, 28 Sep 2020 14:37:20 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=152 Å blogge med iPad er like enkelt som å blogge med hvilken som helst enhet. Alt du trenger er det rette tilbehøret for at det skal være komfortabelt. Slik trenger du kun tenke på ideene du vil skrive om, og kan slappe av med alt annet. Her får du lese mer om hva du trenger for å kunne kose deg med bloggingen på iPaden din.

Finn det rette tastaturet

En av de første tingene du bør ha som tilbehør til iPaden din når du skal blogge, er et godt tastatur. Slik får du ikke vondt i håndleddet, og kan blogge så mye du ønsker. Det finnes en rekke modeller på markedet, så se deg om etter gode anmeldelser på ulike tastatur. På den måten finner du det som passer perfekt til deg og ditt bruk.

Godt utvalg

Ønsker du å se på en nettside som har alt av tilbehør til Apple sine produkter, kan du prøve for eksempel iphonehuset.no. Her finner du alt av tilbehør til iPaden. Enten det er det tastatur du trenger, eller et stativ for å gjøre skrivingen enklere. Du får til og med tak i penner, dersom du har lyst til å lage noe grafisk til bloggen din.

Optimalisering av arbeidsområdet

For å virkelig utnytte potensialet med iPad som en bloggplattform, bør du også sørge for å ha en komfortabel arbeidsplass. Dette inkluderer ikke bare valg av tastatur, men også plassering av iPaden. Et justerbart stativ kan hjelpe deg med å finne den perfekte vinkelen for å redusere belastningen på nakke og øyne.

Apps for blogging

Det finnes mange nyttige apps som er spesielt designet for blogging på iPad. Apper som WordPress, Blogger og Squarespace er blant de mest populære. De gir deg friheten til å publisere, redigere og administrere bloggen din direkte fra iPaden. Mange av disse appene har også integrerte verktøy for bilde- og videoredigering, noe som gjør det enklere å opprette variert og engasjerende innhold.

Beskyttelse av utstyret

Når du bruker iPaden som din primære blogging-enhet, er det viktig å beskytte den mot skader. Et solid deksel eller etui kan være en god investering for å forhindre skader ved fall eller støt. Det finnes også skjermbeskyttere som kan beskytte mot riper og redusere refleksjoner, noe som kan være nyttig når du skriver utendørs.

Tilkoblingsmuligheter

Siden du vil laste opp bilder, videoer eller annet innhold, kan det være lurt med en adapter som lar deg koble til ulike enheter til iPaden din. Dette kan være en SD-kortleser, USB-adapter eller til og med en HDMI-utgang for presentasjoner.

Avslutningsvis, å blogge med en iPad kan være en frigjørende opplevelse. Med riktig tilbehør og tilpasning kan det være like kraftig som en stasjonær datamaskin. Så hvorfor ikke gi det et forsøk? Med den bærbare naturen til iPaden, kan du blogge hvor som helst og når som helst, og virkelig uttrykke deg på din egen unike måte.

]]>
Bruk blogg som markedsføring for din bedrift https://mariavinterblomst.com/bruk-blogg-som-markedsforing-for-din-bedrift/ Sat, 30 Jun 2018 12:11:27 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=146 Uansett hva din bedrift jobber med, kan det lønne seg å ha en blogg for å markedsføre dine produkt eller tjenester. Det høres kanskje litt rart ut, men det kan faktisk passe alle mulige bedrifter. Det er mange grunner til dette, men en blogg vil rett og slett gjøre deg mer synlig. Dette gjelder særlig innen SEO, men og det at kunder kan lære mer om din bedrift og hva dere tilbyr.

Hva har blogg med SEO å gjøre?

Search Engine Optimization går ut på å være synlig på Internettets søkemotorer, og en viktig del av dette er godt innhold på din nettside. Dersom du har en bedrift uten mye innhold eller med tekst kopiert direkte fra leverandør, vil dette ikke ranke høyt på Google og andre søkemotorer. En blogg med unik tekst kan derfor øke din synlighet, som igjen kan resultere i flere treff på din nettside og videre flere kunder.

Hva kan du skrive om?

Som nevnt kan du ha en blogg til din bedrift nesten uansett hva den handler om. Det er selvfølgelig fordi det kun er fantasien som setter grenser her. Du kan enten velge å ha en blogg direkte på nettsiden/-butikken din, eller en separat blogg som handler om din bedrift. Dersom du selger klær kan du lage styleguides med sesongens trender, men det er ikke slik at blogg bare er forbeholdt moteindustrien.

Dersom du har en mer teknisk bedrift som ikke passer det som gjerne forbindes med blogg, betyr det ikke at du burde la være å ha en. Du kan nemlig bruke den til å fortelle om bedriftens mål og ambisjoner, tall og statistikk, endringer i bransjen osv. De som kan være interessert i din bedrift, vil og være interessert i innhold og nyheter om bransjen bedriften er en del av.

]]>
Populære spilleformer i Norge https://mariavinterblomst.com/populaere-spilleformer-i-norge/ Tue, 20 Feb 2018 13:01:48 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=140 I dag finnes det mange forskjellige spill tilgjengelig på nettet. Utvalget er stort, og det er bare å prøve seg fram for å finne de spillene du syns er gøy. Her er det bare å kaste seg ut i mylderet av forskjellige spill du kan spille. Er det en ting som er sikkert, er det at her finnes det noe for enhver smak og ethvert budsjett.

Spilleautomater

De fleste av oss er nok kjent med spilleautomatene som tidligere sto plassert i de lokale butikkene. I dag finnes de imidlertid på nettet også, og utvalget er stort.

Spilleautomater har kommet for å bli, og det finnes nettautomater i alle mulige varianter. Uansett om du foretrekker de tradisjonelle spilleautomatene, spilleautomater basert på kjente filmer eller handling som utarter seg i verdensrommet vil du finne noe du liker. De fleste spillselskapene i dag tilbyr et stort antall forskjellige spilleautomater med fantastisk grafikk, og ikke minst med flere forskjellige sjanser til å vinne.

Bingo

Et annet spill som er blitt veldig populært, er bingo. Dette er et spill som har vært populært i lange tider og som veldig mange har stor glede av. Fra å sitte med bingoblokka framfor radioen en gang i uka kan du nå spille akkurat når og hvor du vil, noe som er til glede for mange spilleglade nordmenn.

Det som lokker de fleste til spill på nett, er spenningen og gevinstene. Spiller du på nettet har du nemlig ofte tilgang til bonusfunksjoner som ikke finnes i en vanlig bingohall. I mange tilfeller har du på grunn av dette også mulighet til å ende opp med veldig store gevinster.

Friheten ved å kunne spille hjemme i sin egen stue i ro og fred er nok en viktig årsak til at spill på nett er blitt så populært.

]]>
Bli dratt inn i et eventyrland med spilleautomater https://mariavinterblomst.com/bli-dratt-inn-i-et-eventyrland-med-spilleautomater/ Sat, 12 Aug 2017 20:44:33 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=129 Det er mye som har forandret seg den siste tiden når det kommer til spilleautomater. Det er blitt mer vanlig at de har fantastisk grafikk, actionfylte tema og store gevinster. Med alt dette så skal det mye til å ikke bli dratt inn i fantasiverdenen som spilleautomatene har å by på.Det er ingen tvil om at det finnes spilleautomater som kan vekke god minner og dra deg med inn i eventyret de er basert på. Men det finnes også andre underholdende spilleautomater, norske casino sider 2017 vil kunne hjelpe deg med å utforske de trollbindende spillene.

Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk er en spilleautomat fra NetEnt som er basert på eventyret om Jack og bønnestengelen. Spilleautomaten skuffer ikke og man blir dratt inn i eventyret av utrolig grafikk, nye interessante funksjoner og fantastiske gevinster. Dette spillet har ikke bare et pent ytre.Du kan spille på fem hjul, 20 gevinstliner og innsatsnivå mellom én og ti. Myntverdien ligger på mellom 0,01 og 0,50; dette vil si at du kan spille for maks 100 euro om gangen, men at det er enkelt å justere etter eget budsjett. Noe vi synes er veldig flott!

Adventures in Wonderland

Akkurat som Jack and the Beanstalk, så er dette spillet inspirert av det berømte og elskede eventyret om Alice i Eventyrland. Her blir man dratt ned i kaninhullet som er fylt med spenning og gevinster. Du vil møte mange velkjente karakterer i denne spilleautomaten som vil vekke gode minner.Adventures in Wonderland har tre rader, fem hjul og 20 gevinstlinjer som også er justerbare. Her kan man altså spille etter om man er nybegynner eller erfaren spiller og etter det budsjettet man har. Dette er en progressiv spilleautomat, noe som vil si at man kan være så heldig å gå hjem med den progressive jackpoten! Denne vinnes igjennom ett av bonusspillene i automaten ved navn The Mad Hatter’s Tea Party.

]]>
Poker stadig mer populært i Norge https://mariavinterblomst.com/poker-stadig-mer-populaert-i-norge/ Thu, 20 Jul 2017 08:58:04 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=124 Poker har hatt en stor vekst i Norge, spesielt de siste årene. Det er vanskelig å peke på en eller noen få grunner til dette, men at interessen har økt gjennom norsk suksess også internasjonalt er helt sikkert. I tillegg har Poker NM fått en helt annen status, også blant amatørspillere, i og med at norske myndigheter åpnet for muligheten til å arrangere deler av mesterskapet i Norge hvert år.

Hva ville Johnny Lodden sagt?

Har du fulgt med på TV sendingene fra Poker NM de siste årene er det et uttrykk kommentatorene ofte kommer med, i en litt spøkefull tone, men allikevel med et snev av seriøsitet. «Hva ville Johnny Lodden sagt» blir ofte brukt til spesielle situasjoner som oppstår i et arrangement eller ved et bord. Lodden er en norsk pokerproff med samboer og to barn, som i tillegg til å reise verden rundt for å delta i store turneringer skriver en god pokerblogg anbefalt å lese for pokerinteresserte, og er også aktiv på Instagram.

Spill poker på nett!

Har du et ønske om å bli en bedre pokerspiller kan vi anbefale deg å knytte deg opp til en av de store og populære aktørene med poker tilrettelagt for norske pokerspillere. Det finnes mange valgmuligheter der ute, men her er tre populære sider:

  • 888poker har brukt mye tid og ressurser på å markedsføre seg overfor det norske markedet, og fremstår i 2017 som en av de sterkeste aktørene, ikke bare blant amatører men også profesjonelle.
  • Nordicbet er en stor aktør som er svært tydelig tilstede også utenfor nettet. Nordicbet har det nordiske markedet i fokus, og en av de tingene som kjennetegner Nordicbet er at de ofte arrangerer satellitter til større turneringer.
  • Partypoker har blitt en institusjon i online markedet for poker. De er fortsatt blant de største i verden, og spesielt etter at de knyttet til seg Johnny Lodden viser de Norge hvor de står.
]]>
Hvofor er netspill populært? https://mariavinterblomst.com/hvofor-er-netspill-populaert/ Tue, 23 May 2017 13:22:47 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=114 Norske politikere har gjennom tidene vært forsiktige med å innføre nye ting. De har satset på det kjente med en tanke om å gjøre det beste for sine borgere ved å trygge de svakeste. Noble tanker, men av og til litt bakstreversk. De av oss som husker debatten i stortinget rundt innføring av farge TV husker kanskje også de berømte ordene fra daværende stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og senere kringkastingssjef, Einar Førde: ”Synda er komen til Jorda, men vi vil ikkje ha ho i fargar.”

Casino

Farge TV eksempelet er kanskje ikke helt analogt, men det beskriver deler av holdningen norske politikere har hatt til spill. Mens våre naboland, og mer eller mindre alle land i Europa har landbaserte casino, har det her i landet aldri vært lov.Poker har inntil nylig vært forbudt. Spill tilbys her i landet av et monopol styrt av politikere.Forbud fører til nysgjerrighet. Monopol har ingen konkurranse og dermed heller ingen insentiver til å drive produktutvikling.Nordmenn har opplevde casino og spill på sine reiser. De har sett de litt glorifiserte scenene i filmer om hemmelige agenter og andre som besøker eksotiske steder som Monaco, Las Vegas og Macau.Da nettcasinoene gjorde sitt inntog rundt Millenniumskiftet, ble de møtt av et delt folk hvor noen var overmodne og helt klare for spill, mens andre hadde en mer puritansk holdning.

Den store forskjellen

Landbaserte casino kan være så mye. Enkelte fremstår som eksklusive klubber som både krever medlemskap og at du følger en dresskode før du kan spille. Andre er mer folkelige og tar i mot de fleste som ikke går nakne.Nettcasinoene krever at du er over 18 år og har penger på konto. Andre begrensninger finner du ikke.Skal vi se på likhetene så ligger det primært i spillene. I begge typer casino er spilleautomatene den største gruppen spill. Ellers tilbyr de begge casinoklassikere som rulett, blackjack, poker og terningspill. Hos enkelte kan du også spille på oddsen.Ser vi bort fra det rent fysiske, så ligger den største forskjellen i bonustilbudene. Hos de landbaserte casino er det ikke vanlig at Hvermansen får bonuser. Er du en av verdens mange millionærer som liker casinospill og som er klar til å tape mange penger, vil casinoene traktere deg med gratis hotellrom, gratis mat og ikke minst gratis drikke.Hos nettcasinoene får alle nye spillere en velkomstbonus ofte bestående av en matchbonus og gratis spinn. Etablerte spillere kan vente nye bonuser, kampanjer og konkurranser.

Casinoguider

Markedet for casino og spill online er stort. Som privatperson kan det være vanskelig å følge med i utviklingen og alltid holde seg oppdatert på alt det som skjer. Dette gjør at Casino guidene er utrolig nyttige. Dette er uavhengige sider som hver dag holder seg oppdatert i spillmarkedet. Du kan ikke spille der, men de gir deg dybdeinformasjon om nettcasinoene og deres skiftende tilbud. ComeOn casino gratisrunder er et eksempel på dette. Her finner du oppdatert informasjon om kasinoets tilbud til nye og etablerte spillere.Norgesautomater.net er en av disse sidene. De analyserer og lager casinoomtaler som hjelper deg å velge hvor du skal spille. Som navnet antyder ligger deres hovedfokus på casinospillene og primært på spille- og videoautomater.

]]>
Blogg om spill https://mariavinterblomst.com/blogg-om-spill/ Tue, 26 Jul 2016 15:59:05 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=99 shutterstock_130927172En blogg er en medieplattform hvor en person kan dele personlig og upersonlig informasjo om hvilket som helst tema med et publikum som ønsker å lese om det. Blogger bruker som regel å være personlige, og appellerer ofte på et dypere nivå med de som føler at de kan relatere til innholdet eller personen som skriver.På det nettet fins det utallige blogger, og mange av disse kan også være upersonlige. Disse bloggene har som ofte i oppgave å hjelpe eller tipse leseren om et spesielt tema. Det kan være tema som matlaging, fotografering eller spill. Sistnevnte tema er kanskje minst vanlig i bloggens verden, men det er et svært populært og bredt tema, spesielt på nett.

Hvorfor ikke blogge om spill?

Det kan være en blogg som fokuserer på alle typer spill, eller en nisjeblogg som fokuserer kun på en type spill. Er du en erfaren spiller som føler du sitter inne med mange gode tips til andre spillere som de ikke nødvendigvis får lese om før de prøver ut de nye spillene? Da er det kanskje ingen dårlig ide å starte en blogg om spill. Man kan blogge om brettspill for eksempel, hvor man kan tipse om morsomme og nye brettspill, skrive anmeldelser eller hvilke spill som ikke er verdt å kjøpe. Ønsker du heller å bevege deg bort fra fysiske brettspill til spill på nett som kanskje er enda mer populære, kan du blogge om nettcasinoer. Det kryr av nettcasinoer, kjente og ukjente, og det er vanskelig å finne ut hvilke man vil spille på. En guide som Norgekasino er en god start, og det er liten tvil om at en spillblogg kan gi et nytt og spennende innsyn på nettcasinoer, noe mange nettspillere vil verdsette høyt. Norgekasino gir et godt grunnlag for god informasjon om nettcasinoer, spill, bonuser og mye mer.

Spre dine meninger med en blogg om nettcasino

Hvorfor ikke spre ordet om dine erfaringer med nettcasino med en blogg? Du kan gi tips fra egne erfaringer om hvor man finner de beste tilbudene og bonusene, eller hvem du kan oppnå flest freespins hos. Gi tips om hvilke nye spilleautomater, eller helt nye nettcasinoer, som er sikre og brukervennlige, morsomme og annerledes – for eksempel. Da kan man hjelpe andre spillere med å velge hvilke spill og nettcasinoer som er mest pålitelige, og ikke minst hvilke spill som er de kuleste å spille.

]]>
5 morsomme temaer å blogge om https://mariavinterblomst.com/5-morsomme-temaer-a-blogge-om/ Thu, 26 May 2016 09:12:15 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=84 Går du med en drøm om å starte opp en blogg, men har vanskelig for å finne på et godt tema å skrive om? Ikke fortvil, vi ønsker å hjelpe deg med å komme opp med temaer som er aktuelle nå, men som også har et stort potensiale til å bli større temaer i fremtiden. Det er derfor vi har satt sammen en liste over 5 originale blogginnlegg du kan skrive om allerede i dag.Det beste tipset til å komme i gang med en blogg og finne temaer å skrive om er å ha en brainstorming sammen med venner eller familie. Da får du vite litt om hva de ville ha likt å lese mer om, og du vil også få mange gode ideer som du kan lagre til du igjen går tom for ideer. Vi håper at også denne listen kan få deg i arbeid allerede i dag – så gå inn i idé-modus og sett facebook på lydløs, for nå er det ingen unnskyldninger som er gode nok.

Bokanmeldelser

böcker book recension_148426562Liker du å skrive er også sjansen for at du liker å lese stor. Hva med å skrive bokanmeldelser, men da av bøker som leserne dine selv bestemmer du skal lese? Dette skaper interesse og engasjement etter hvert som du får lesere, men du vil også få en tett kommunikasjon med leserne dine, ettersom de gir deg tilbakemeldinger på hva de ønsker av anmeldelser og litteratur. Hvis du skriver strålende anmeldelser på regelmessig basis vil du også kunne bli betraktet som en ekspert på korrekturlesing, og til og med kanskje lande en jobb som bokanmelder for aviser eller andre medier. Husk å la epostadressen din være synlig så disse kan ta kontakt med deg!

Poker

poker-schoolNordmenn elsker poker, og ettersom det endelig er lov til å spille poker også i Norge er dette en idrett som bare kommer til å vokse fremover også. Starter du en pokerblogg i dag kan du få et forsprang på andre som har den samme ideen. Føler du ikke at du har nok kunnskap om emnet ennå, så bør du bruke PokerStars som både kunnskapskilde, men også som en treningsside så du kan bli en god spiller etter hvert. Du kan følge de største pokerturneringene i verden og ikke minst dekke Norgesmesterskapet i Poker, som vi tror helt klart kommer til å vokse som arrangement fremover.

Reiseblogg

Reiser du mye? Alle elsker en god reisehistorie. Ikke minst er det også veldig morsomt, både å reise og høre om andres spennende eventyr ute i den vide verden. En slik blogg krever selvfølgelig mye av deg, ettersom du alltid må være på farta. Men hva med å vri bloggen om til å omhandle lokale turer også, i ditt nærområde? En reiseblogg behøver ikke alltid å handle om reiser i jungelen eller på høye fjelltopper.

Hvordan gjøre hva”-bloggen

lifehack ide_288107876Tenk om du var et vandrende leksikon? Å skrive en blogg om alt mulig rart er både interessant og lærerikt. Folk lurer på det rareste, og du kan gi dem svarene. Det betyr at du må skrive hyppig og på en morsom måte. Til slutt kan bloggen din ende opp å være en kult-blogg, som både er veldig humoristisk og lærerik på en gang. Hvordan åpne en vinflaske uten opptrekker? Hvordan bytte en gitarstreng? Her er det bare din egen fantasi som stopper hva blogginnleggene dine kan handle om.

Liste-bloggen

Alle som leser blogger elsker å lese lister og vi tror at hvis du lager en liste-blogg, vil denne raskt bli fanget opp, både på google og av andre bloggere – hvis listene er morsomme og interessante nok. Igjen krever det at du bruker fantasien din, men nettavisene kan også være en god inspirasjonskilde til blogginnlegg av denne typen.

]]>
Bloggende bedrifter for fotointeresserte https://mariavinterblomst.com/bloggende-bedrifter-for-fotointeresserte/ Sat, 14 May 2016 07:51:49 +0000 https://mariavinterblomst.com/?p=77 photographer_271846127Har du tenkt på at når du henger opp et bilde du har tatt, så deler du også et helt spesielt øyeblikk med alle som kommer på besøk hjem til deg? Hvordan kan du dele disse øyeblikkene på best mulig måte? Vi gir deg tips til hvor du får de beste fotorammene og hvordan de kan vises best frem i ditt hjem.

Interiørarkitekter

Har du tenkt på at også bilder og fotografier er interiør? Rammene rundt gir bildet identitet og kan være med å fortelle mye om objektet på bildet ditt. Det er mye å tenke på når du skal henge opp dine favorittbilder, men det finnes heldigvis god hjelp. Interiørekspertene i Scenario tar opp dette samt andre interessante temaer på sin egne blogg.

Familiebilder

Det har blitt populært blant interiørarkitektene å dele opp veggene i ulike temaer, men har du også tenkt på at bildene kan byttes ut gjennom året som går. Før julen kan du dekorere en vegg med deres flotteste jule-øyeblikk, på sommeren kan bilder fra ferier og lignende pryde den samme veggen. La hjemmet ditt få en vårfølelse, les gjennom de interessante blogpostene deres som de alltid passer på å oppdatere med tips til de største sesongene.

Foto som kunst

Det er lov å bruke egne bilder, men ettersom fotokunsten også har blitt mer populær, hvorfor ikke investere i et flott bilde som kan brukes som en kombinasjon rundt egne bilder du eller din familie har tatt. Oslo Fotokunstskole har en veldig interessant blog som tipser deg om hvor du kan finne fotokunst, samt at du kan plukke opp studentarbeider og støtte en kunstner i begynnerfasen. Dermed får du god kunst (om du har et godt øye) og sørger for at sjangeren får nye tilskudd av unge talenter. Og selvfølgelig noe å henge på veggen.

]]>