Bruk blogg som markedsføring for din bedrift

Uansett hva din bedrift jobber med, kan det lønne seg å ha en blogg for å markedsføre dine produkt eller tjenester. Det høres kanskje litt rart ut, men det kan faktisk passe alle mulige bedrifter. Det er mange grunner til dette, men en blogg vil rett og slett gjøre deg mer synlig. Dette gjelder særlig innen SEO, men og det at kunder kan lære mer om din bedrift og hva dere tilbyr.

Hva har blogg med SEO å gjøre?

Search Engine Optimization går ut på å være synlig på Internettets søkemotorer, og en viktig del av dette er godt innhold på din nettside. Dersom du har en bedrift uten mye innhold eller med tekst kopiert direkte fra leverandør, vil dette ikke ranke høyt på Google og andre søkemotorer. En blogg med unik tekst kan derfor øke din synlighet, som igjen kan resultere i flere treff på din nettside og videre flere kunder.

Hva kan du skrive om?

Som nevnt kan du ha en blogg til din bedrift nesten uansett hva den handler om. Det er selvfølgelig fordi det kun er fantasien som setter grenser her. Du kan enten velge å ha en blogg direkte på nettsiden/-butikken din, eller en separat blogg som handler om din bedrift. Dersom du selger klær kan du lage styleguides med sesongens trender, men det er ikke slik at blogg bare er forbeholdt moteindustrien.

Dersom du har en mer teknisk bedrift som ikke passer det som gjerne forbindes med blogg, betyr det ikke at du burde la være å ha en. Du kan nemlig bruke den til å fortelle om bedriftens mål og ambisjoner, tall og statistikk, endringer i bransjen osv. De som kan være interessert i din bedrift, vil og være interessert i innhold og nyheter om bransjen bedriften er en del av.